Tuesday, 1 March 2011

Are You Doing Okay Dear?



Kembali setelah beberapa purnama tak conteng sesuatu di sini. And for the first time aku akan post entry ni sbg tunangan org, hehe... Alhamdulillah proses pertunangan kami berjalan lancar, smooth mcm Federal Highway pukul 3 pagi mahupun MRR2 slps subuh hari ahad (kalau ada org repair jln or tanam kabel, tak brapa smooth la). So projek 'jambatan emas' antara Perak dan Johor telah pun dilancarkan dan 'proses pecah tanah' telah berlangsung pada 19hb Februari 2011.


Girlfriend dah jadi Fiancée, so for the next upgrading process dijangkakan bulan July ni ;)


Tapi tak sampai seminggu lepas bertunang, si fiancée kena outstation sampai ke Somalia. Nk lagi best outstation kt laut lepas pulak tu, Teluk Aden, port lanun Somalia yg entah brapa ramai yg lg power dari Jack Sparrow kat sana. Bila kat laut Somalia mana nk ada org kuning Digi boleh sampai sana. Internet pun gamaknya limited pasal si fiancée tak update2 pun status kt facebook. hari2 aku tunggu, tak muncul2. Last contacts with her on 26th Feb pun thru msg facebook before dia check out hotel in Oman utk naik kapal. 


Serius buntu tak tau keadaan si fiancée mcm mana, dah naik kapal ke? breakfast sedap ke tak? ombak jahat tak?


Finally, muka ada sinyum (intonasi apek kutip hutang dalam cite Do Re Mi) selepas jumpa klik ini.


Punca mcm mana boleh update news dari atas kapal laut tak pulak di ketahui, pakai burung merpati hantar story ke apa? Yg penting si fiancée selamat. Fufff! Alhamdulillah.


My Dearly Beloved,
I've never been so lonesome like this since we've been together,
"Are you doing okay dear?" this question always stuck in my mind,
Hope you doing just fine there.

**note to self : i miss you terribly 


OF_LUZ

3 comments:

Eylin♥ said...

sowie buat u risau :( x sengaja. bru u taw eh skrg erti rindu ;) love u lots sayang!

zulf said...

rindu dendam, luv u!

cik ems said...

hehe sweet!
tolong doakan aku untuk memulakan projek jambatan emas 916 juga. (walaupun tak la sepanjang jambatan korang) hehe. congretsss! :)

oh, jangan lupa kad jemputan perasmian jambatan emas, terus ke peti surat aku ya! ;p